Ponents


Joan Roca

Nascut a Girona al 1964, el del restaurant gironí El Celler de Can Roca va estudiar a l’Escola d’Hosteleria de Girona, on més tard va exercir de mestre. Va treballar amb els seus avis i els seus pares als seus respectius negocis familiars, una fonda i un restaurant de cuina catalana. És Doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona. A El Celler de Can Roca fa un tipus de cuina amb els sabors tradicionals de la cuina catalana però amb tècniques d’avantguarda. El Celler de Can Roca ha estat escollit com a millor restaurant del món per la revista The Restaurant Magazine els anys 2013 i 2015

Joan Puaté

Enginyer de Telecomunicacions amb un Máster en Smart Cities i Postgrau en Big Data & Analytics, ha treballat a Alcatel i actualment és Clúster Manager al Clúster Digital de Catalunya, promovent la innovació col·laborativa en el sector TIC.
També és soci d’Indiko, una plataforma web multiciutat que permet la monitorització, mesurament i avaluació de ciutats arreu del món a través de l’anàlisi d’indicadors estandarditzats.

Jordi Tura

Dissenyador gràfic i 3D de formació, i després d’haver estat vivint als Estats Units va muntar el seu propi estudi gràfic i web. Ja fa cinc anys que està immers en XKELET intentant canviar el paradigma de les immobilitzacions actuals.

Jaume Torrent

Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, des del 2010 és el gerent de Serveis Comuns de la Delegació del Govern a Girona.
Ha estat delegat de l’Alt Empordà del Col·legi d‘Arquitectes de Catalunya, membre de la Junta de Govern de la demarcació de Girona d’aquesta entitat i membre de diversos organismes col·legiats.
Ha impartit docència en cursos de postgrau i professionals a l’escola SERT, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Universitat de Girona, i és autor de diversos articles i col·laboracions en publicacions. També ha coordinat la publicació del llibre Àlbum 1888-2005, dues visions de l’Alt Empordà, i diverses exposicions.

Ramon Ramos

Amb formació en el món de les assegurances i el sector immobiliari, ha estat molt lligat professionalment a Blanes, ja que ha estat alcalde de Blanes i president del Patronat de Turisme de la regió.
Des del 2011 dirigeix el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona i és membre del consell de direcció de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Anna Caula

Entrenadora de bàsquet des de 1996, ha entrenat a diferents clubs de comarques gironines: al GEiEG, al Club de Bàsquet Banyoles, al Club Esportiu Maristes de Girona, al Club Esportiu Santa Eugènia i al Club de Bàsquet Uni Girona. Durant anys també va ser l’entrenadora del primer equip femení de l’Uni Girona a LLIGA FEMENINA, i membre de l’equip tècnic de la Selecció Espanyola de Bàsquet U20F.
Actualment és Diputada al Parlament de Catalunya com a part del Grup Parlamentari de Junts pel Sí en representació de les comarques gironines.

Mònica Margarit

Llicenciada amb grau en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, actualment és directora general de la FPdGi. Anteriorment, fou directora de la Fundación para la proyección internacional de las universidades españolas, Universidad.es.
Margarit va ser membre dels comitès Interuniversitaris Hispano-Marroquí i Hispano-tunisenc promoguts per l’AECID i del Grup de Treball creat per la Organització d’Estats Iberoamericans per l’Educació, la Ciència i la Cultura (OEI) per elaborar el Programa Iberoamericano de Movilidad (PIMA).
Va participar com a experta europea en l’elaboració de l’informe preparatori per la Comissió Europea en relació a la publicació del programa amb els països ACP Edulink, així com en el grup d’observadors de l’Ajuntament de Barcelona-OSCE a les primeres eleccions després de la guerra a Bòsnia-Herzegovina (1995).

Pepita Perich

Graduada en tècniques mercantils i administrative, està especialitzad en gestió d’empresas i direcció i administració d’entitats del tercer sector.
Actualment és directora-gerent del Grup Fundació Ramon Noguera i la seva activitat professional està estretament lligada a la Fundació i al sector de la discapacitat intel·lectual ja que dirigeix la fundació des de fa més de 25 anys. Ha sigut membre de la Junta Directiva de la Coordinadora de Tallers per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya i vice-presidenta de l’Associació Empresarial del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya.

En aquests moments també és membre de la Càtedra de Joves emprenedor, del Consell Social i del Consell Assessor a Càtedra de Responsabilitat Social Universitària vinculades totes elles a la Universitat de Girona.

Miquel Àngel Oliva i Sans

Enginyer i professor universitari, és director general de la Fundació Privada per a la Creativació i soci fundador de Nova Grup, empresa especialitzada en creativitat, innovació i estratègia empresarial.

Marc Carreras

Marc Carreras i Pérez (Figueres, 1975) és doctor enginyer industrial i professor titular de la Universitat de Girona. Treballa en el laboratori de robòtica submarina de l’Institut de Visió per Computador i Robòtica (ViCOROB) de la UdG, on desenvolupa vehicles per a la exploració submarina amb capacitats avançades de percepció i presa de decisions. Durant els darrers 15 anys ha participat en una vintena de projectes nacionals i europeus sobre robòtica submarina, i és autor també de més de 90 publicacions en aquesta temàtica. Recentment ha participat en la creació de la empresa Iqua Robotics per a la comercialització de les tecnologies desenvolupades a la UdG.

Pere Ridao

Pere Ridao es va doctorar en enginyeria computacional al 2001 per la Universitat de Girona. Des del 1997 ha participat en 19 projectes d’investigació (10 d’ells a nivell europeu i 9 a nivell estatal) i és autor de més de 100 publicacions, ha dirigit cinc tesis doctorals (i tres més en curs) i 3 tesis de màster. La seva activitat d’investigació es centra en el disseny i desenvolupament de vehicles submarins autònoms. És el director de l’Institut de Visió per Computador i Robòtica (ViCOROB) de la UdG i el cap del Centre d’Investigació de Robòtica Submarina (CIRS) i professor associat al Departament d’Enginyeria Computacional de la Universitat de Girona. El doctor Ridao és també cofundador d’Iqua Robotics S.L., empresa depenent de la Universitat de Girona.

Ramón Guardia Massó

Des de 1995 és president de Valores & Marketing, primera empresa especialitzada en RSC a Espanya. Fundador i Director Regional Europeu d’Ogivy & One. Professor al Máster de RRPP i Comunicación de la UAB. Patró d’Intermón & Oxfam, President de la fundació Pere Tarrés, patró del Banc de Aliments de Barcelona, Vidal i Barraquer i Imagen y Autoestima.

Maria Solés i Boladeras

Vinculada amb moviment associatiu des de fa 34 anys, on hi ha col·laborat sense interrupció, assumint diferents càrrecs de responsabilitat.
Ha estat membre de diferents comissions, consells i federacions vinculades amb l’educació en el lleure i la joventut.
Actualment és directora de la Fundació Esplai Girona – Mare de Déu del Mont i de la Fundació Sant Vicenç de Paül de Figueres.

Isabel Muradàs

Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials i màster en Gestió i Política Universitària . Ha estat administradora de l’Àrea de Lletres de la Universitat de Girona i ha treballat com a auditora d’Ernst&Young.  Militant de Demòcrates de Catalunya, ha ocupat diversos càrrecs a l’Ajuntament de Girona, la Generalitat i la Diputació de Girona. Des de 2011 està al capdavant de la regidoria d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona. 

Oriol Canals

Socorrista aquàtic amb més de 10 anys d’experiència, des del 2009 treballa a l’empresa Pro-activa Serveis Aquàtics SL, on avui té el càrrec de cap d’operacions tècniques. Ha estudiat Turisme i té estudis superiors en màrqueting digital, comerç electrònic i creativitat publicitaria. Des de setembre del 2015 és voluntari de Proactiva Open Arms i coordinador d’equips de rescat i salvament.

Javier A. Menéndez

El Dr. Javier A. Menéndez (1972, Astúries) dirigeix el grup de Metabolisme i Càncer a l’Institut Català d’Oncologia (ICO)-Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i és co-fundador i

president de la companyia biofarmacèutica METABOSTEM. Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat d’Oviedo (1997), va obtenir el Doctorat en Bioquímica i Biologia Molecular per la Universitat Complutense de Madrid el 2001. Ha treballat com a investigador visitant al Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL) de la Universitat de Berkeley (Califòrnia), com a investigador associat i científic contractat del Northwestern Research Institute en Evanston (Chicago, Illinois), i com a professor assistent de la Feinberg School of Medicine a la Northwestern University. És Membre Distingit del Robert Lurie Comprehensive Cancer Center a Chicago. Des de l’any 2011 és Investigador Estabilitzat amb grau d’excel·lència de l’Institut de Salut Carlos III i en l’actualitat desenvolupa el seu treball com a investigador en oncologia dins del Programa Contra la Resistència Terapèutica del Càncer (PROCURI) de l’ICO-Girona. Autor de gairebé 300 publicacions científiques, té reconeixements com el de la millor carrera investigadora concedit per l’Institut Nacional del Càncer dels Estats Units, el Dr. Menéndez té un índex d’Hirsch de 46. Això l’ha situat recentment entre els 15 millors investigadors espanyols en Oncologia.