Ponents


Marta Madrenas i Mir

Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, és agent de la propietat immobiliària, advocada i docent. Va ser presidenta del Col·legi d’API de Girona del 2003 al 2010 i vicepresidenta del Consell Català de COAPI entre el 2003 i el 2010.
Gran part de la seva trajectòria professional ha anat lligada a l’exercici de l’advocacia i al sector immobiliari.
A les eleccions municipals celebrades el maig del 2011, va formar part per primer cop d’una llista electoral, en aquest cas com a independent a la llista de CiU a l’Ajuntament de Girona. A partir del juliol del 2015, després d’una nova victòria municipal, va començar el seu segon mandat com a regidora. Des del 18 de març de 2016 és alcaldessa de Girona.

Joan Ventura i Brugulat

Periodista amb una llarga trajectòria en El Punt. L’any 1979 va ser el primer corresponsal del diari a Llagostera. Ha estat director de l’edició gironina (1994-1997), director de Presència 1998-99 i 2009-2012, quan és nomenat director adjunt de la informació cultural d’El Punt Avui fins al setembre 2016. El desembre del 2015 va publicar el llibre ‘L’aprenent de barber’. Des del març del 2014, és el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Girona.

Jordi Grau

Periodista i Membre de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes. Ha treballat a Hermes Comunicacions des de 1987, on ha estat director adjunt d’El Punt Avui i director d’El Punt Avui comarques gironines. Va ser el primer director d’El 9 Esportiu de Catalunya (2002-2003).
Ha treballat a Ràdio Girona (1974-1984) i al Diari de Girona (1981-1987). Ha col·laborat a TV3, Catalunya Ràdio, RAC 1, la SER,TVE i la Xarxa. Actualment col·labora amb El Punt Avui i El Punt Avui TV i presenta «La Ciutat dels llibres» a TVGirona. Ha escrit diversos llibres com «Diari d’una retirada», entre d’altres.

Delfí Geli

Exfutbolista amb una contrastada trajectòria a l’àmbit esportiu. Va ingressar en el Girona FC en edat infantil fins a debutar en el primer equip quan era juvenil.
Va ser al Barça on va debutar a Primera Divisió. Després d’estar tres anys cedit a l’Albacete, va fitxar per l’Atletic de Madrid on va jugar cinc temporades i va ser campió de Lliga i Copa. La seva etapa futbolística va seguir a l’Alavés per acabar finalment la seva carrera al Girona, la ciutat amb la qual sempre ha estat estretament lligat. Des del juliol del 2015, és president del Girona FC.

Joaquim Meléndez i Frigola

Enginyer de Telecomunicació (UPC) i Doctor Enginyer Industrial (UdG). Professor Titular del Departament d’Enginyeria Elèctrica Electrònica i Automàtica de la Universitat de Girona i Director de la Càtedra Girona SmartCity.
Ha estat coordinador de diversos estudis de grau (Enginyeria Industrial, Enginyeria Tècnica Industrial en Electrònica Industrial) i màster (Màster en Informàtica Industrial Automàtica, Computació i Sistemes), així com Director del Programa de Doctorat en Tecnologia de la UdG. Com a investigador codirigeix el grup de recerca eXiT, Enginyera de Control i Sistemes Intel·ligents, i és responsable de diversos projectes, tant nacionals com internacionals.

Eudald Morera

Assessor durant varis anys del Futbol Club Barcelona en l’àrea de la gespa. Director General de Royaldverd, empresa dedicada i especialitzada en gespes esportives d’alt rendiment que va crear en 2003. Impulsor i productor de les gespes híbrides com a millora en la qualitat en el joc, la seguretat en els jugadors i la imatge en els Clubs.
Royaldverd destaca com empresa pionera al sector amb el desenvolupament de la Tecnologia i la Innovació, la formació continua, i sobretot la inversió especialitzada. Aquests valors fan que el 2011 Royalverd faci el gran salt de empresa local a Internacional. Ha sigut l’empresa responsable de la Copa Confederacions i del Mundial de Futbol Brasil 2014 a on construeixen i mantenen entre d’altres, l’estadi de Maracanà a Rio de Janeiro, Pernambuco a Recife, Fonte Nova de Salvador de Bahia i els estadis de Brasilea i Manaus.
Actualment Royalverd a més de la construcció de diversos estadis, porta el manteniment de més de la meitat dels Clubs de la Lliga Espanyola.

Mariona Serra

Veterinària amb màster en immunologia i doctorat en farmacologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (estada d’un any al National Instiute of Health de Bethesda). Postdoctorat a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona amb l’equip de microbiota intestinal i malalties digestives, a l’equip del Dr. Xavier Aldeguer. Va complementar la seva formació amb un Programa de Desenvolupament Directiu a IESE.
Cofundadora i CEO a GOODGUT, i membre del Consell Social de la Universitat Autonòma de Barcelona, on presideix la Comissió Universitat-Empresa i membre de la junta directiva de l’AENTEG.-

Maica Rubinat

Llicenciada en Educació Física (Col. 11.593). A partir de 2006 exerceix com a Coordinadora Territorial del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya des de la Secretaria General de l’Esport (SGE), programa basat en la formació a professionals de l’àmbit de la salut i l’esport.
Professora associada de l’assignatura “Prescripció d’estils de vida actius i saludables” dels estudiants de 4rt del Grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFiE) del Parc TecnoCampus de Mataró. Ponent especialista en la temàtica d’estils de vida actius i saludables.

Salvador Ferrán

Advocat, promotor, fundador i adscrit al servei d’ entitats de l’àmbit social com les fundacions: Ajuda i Esperança, (suport del Servei Telèfon de l’Esperança), Acollida i Esperança, i Formació i Treball.
Des de 2008 és President Executiu de la Fundació OSCOBE i Administrador de la Empresa d’Inserció “BROT Serveis Integrals, S.L.”, dedicades a la acollida, formació i inserció de persones, majoritàriament joves, mancades d’una formació bàsica i, per tant, amb poques oportunitats per a trobar feina. Durant la seva trajectòria ha demostrat un compromís amb un model d’economia solidària.

Hamidou Camera

Professional de la jardineria, amb setze anys va realitzar una completa formació a l’especialitat de jardineria. Aquesta formació li va permetre realitzar un període de pràctiques en una empresa ordinària que va derivar en contractació.
En Hamidou va ser dels primers treballadors que es van incorporar a l’empresa d’inserció Brot. Primer ho va fer com a persona d’inserció i des de fa sis anys com a personal d’estructura es. En aquests moments és cap de brigada i responsable del manteniment de les zones verdes de l’ajuntament de Fornells de la Selva.

Carles Navarro

Professional de la jardineria, va iniciar la seva relació amb Fundació Oscobe realitzant una completa formació a l’especialitat de jardineria. Fins aquell moment en Carlos havia treballat des dels setze anys en el sector serveis i, en plena crisis econòmica, el seu objectiu era formar-se per realitzar un canvi de sector professional.
L’empresa d’inserció Brot, que té com objectiu la incorporació laboral de persones en risc d’exclusió social, va oferir a en Carlos un lloc de treball en inserció de peó de jardineria . A data d’avui en Carlos porta dos anys treballant a l’empresa d’inserció.

Soumaya Waez

Regenta la Pastisseria Palmira amb l’ajuda del seu marit, Ahmad Bassal. Barcelonina de pare sirià i mare espanyola, comparteix amb Bassal el seu compromís social pels refugiats. Quan fa 7 anys començà la guerra a Síria porten fins a 10 persones a Salt. Amb una d’elles obren la Pastisseria Palmira, el mateix Bassal és un dels refugiats que va haver de fugir.

Abans de l’èxit de la pastisseria i els seus dolços sirians, Soumaya es va dedicar a altres tasques molt diferents. Experiència en l’àmbit governamental sent regidora de Salt durant 8 anys (2007-2015).

Mohamed El Amrani

Comunicador i emprenedor social. Des de molt jove ha treballat i col·laborat en nombrosos mitjans de comunicació des d’una perspectiva social.

Amb 17 anys va crear la Xarxa de Convivència de Roses, projecte comunitari integral que lluita per la cohesió social i per per el qual ha estat guardonat amb diversos premis com el Premi Jove Emprenedor Social 2013 per la Universitat Europea de Madrid o el Premi Fundació Príncep de Girona Categoria Social 2014.

També és President de l’Associació Azahara o membre del Consell Assessor de la Càtedra de Responsabilitat Social de la Universitat de Girona, a més d’altres càrrecs destacats.

Miguel Fernández

Biòleg de formació i músic per passió. Creador i impulsor de ‘Quart Cultura Secreta’, una proposta d’espectacles secrets al municipi de Quart.
Després de voltar per tot l’Estat amb el seu grup de hardcore/punk ‘Passion Fish’ i de gestionar projectes europeus de recerca, ara es dedica plenament a la composició i a la docència. Composa bandes sonores per a pel·lícules de cinema, documentals, curtmetratges i vídeos corporatius. Sota el nom artístic de ‘mmikkael’ ha publicat el disc ‘5’ (2015) i ara prepara ‘5+3’.

Cristina Valentí

Periodista i gestora cultural havent treballat al Diari de Girona i El Periódico. Creadora i impulsora de ‘Quart Cultura Secreta’, una proposta d’espectacles secrets al municipi de Quart. Des del 2008, exerceix com a professional a l’Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals de la Universitat de Girona.
Ha estat responsable de mitjans de comunicació als Premis Barcelona de Cinema, al Festival de Cinema de Girona i al MovieMobile de Sant Feliu de Guíxols, entre altres certamens cinematogràfics. Com a gestora cultural, ha treballat a la companyia de dansa de Sol Picó.

Lluís Costa

Doctor en Història i Professor Titular de la Universitat de Girona en els graus de Comunicació Cultural, Publicitat i Relacions Públiques i en el màster de Comunicació i Estudis Culturals.
Autor d’un notable nombre d’articles així com de més d’una vintena de llibres. Director científic del Campus de Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona; i director del Grup de Recerca Comunicació Social i Institucional de la Universitat de Girona.

Laura Merino Compte

Llicenciada en Història de l’Art amb Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona. Des de 2007 exerceix com a tècnica de cultura de l’Ajuntament de Girona on realitza tasques de comunicació, coordinació de la Girona Film Office i secretaria tècnica dels Ajuts Kreas. També ha estat coguionista dels llargmetratges: L’artèria invisible, La Fossa i La lapidation de Saint Étienne de Pere Vilà Barceló.

Eva Trias

Emprenedora. Perruquera de professió, i adjunta a direcció de l’ empresa familiar. El seu esperit emprenedor li ha portat a promoure diversos projectes, especialment de caire social. Destaca la seva implicació en projectes que fomenten la innovació en l’educació.
Va fundar i presidir durant 7 anys, l’ as de comerciants de St. Narcís-Sud. La seva implicació educativa es va iniciar com a representat de pares i mares a la llar d’ infants municipal.
També va promoure la creació de la plataforma per la continuïtat del 9d4t i va exercir com a presidenta de l ‘AFA del 9d4t. Actualment és presidenta de la FAPAC a Girona.

Mireia Cabero

Psicòloga i coach. Formació en Comunicació audiovisual, Psicologia, Psicologia Positiva, Educació Emocional, Constructivisme social i Coaching. Consultora en benestar emocional, s’encarrega a més de la Direcció de Cultura Emocional Pública.
Treballa també com a docent a la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i la UOC. Destaca la seva tesis “Excel·lència política i felicitat social” i és escriptora de diversos llibres com “Invertir en felicitat. Psicologia i coaching aplicats a la felicitat” (UOC, 2011). Actualment es troba preparant el seu quart llibre.

Sion Biurrun

Llicenciada en Ciències de la Informació promoció del 1990 a la Universitat de Navarra. Reportera de tv3 a la delegació de Girona i des de fa quatre anys informa prioritàriament de la Catalunya Nord i Alt Empordà.
Especialista en temes socials, havent realitzat diversos documentals per al programa 30 Minuts: “El Viaje”, història dels supervivents de l’accident a Capmany que va posar en evidència el tràfic humà; “El preu de la prostitució “, la situació a les carreteres gironines on treballen més de cent noies ens porta fins a Romania; “Cicatrius Obertes”, parlem amb els familiars de la tragèdia de Germanwings.

Laura Fanals

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Periodisme Internacional per la Universitat de Leeds (Anglaterra). És a més doctorada del departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, amb una recerca sobre els efectes de la precarietat laboral en l’ètica periodística. L’estudi del pluralisme i llibertat als mitjans de comunicació és una constant en la seva investigació.
Destaca la seva trajectòria i compromís amb el periodisme de la comarca de Girona. Periodista del Diari de Girona des de 2002. Actualment al càrrec de les seccions de Girona, Religió i el suplement l’Estiu.

Àlex Martí Subirós

Formació superior en imatge i so, a més d’un MBA per la Universitat de Girona. Director de Televisió de Girona des del juny del 2005. Gran part de la seva carrera periodística l’ha realitzada en el món local, tant a la ràdio com a la televisió. Des del 2005 dirigeix el canal local de la ciutat de Girona i anteriorment havia desenvolupat a la mateixa empresa les feines de Cap de programes i de cap tècnic.

Isabel Pascual

Llicenciada en Ciències de la Informació, Periodisme, per la UAB i en Filologia Catalana per la UB. Forma part de la plantilla de TV3 des de fa 16 anys i des de fa 12 és la responsable de la Delegació de Girona.

Durant aquests anys en la televisió catalana ha desenvolupat un perfil polivalent. Ha estat l’editora de la desconnexió per Girona del Telenotícies Comarques i actualment està al capdavant d’un equip de 16 persones per cobrir l’actualitat informativa de les comarques gironines i la Catalunya Nord.

Joan Camp i Fontcuberta

Empresari català, fundador dels webs Racó Català (1999) i Viasona (2010). Ambdós projectes formen part de l’empresa Tirabol Produccions (2006), de la qual n’és fundador i director. Des de la mateixa empresa també dirigeix les jornades de la Catosfera, que des de l’any 2008 són el gran punt de trobada de la Internet catalana.
Actualment és president de l’associació Xarxa Digital Catalana, responsable de projectes com el diari digital del tercer sector Social.cat (2009) o la plataforma de micro¬finançament totSuma (2013). Patró de la Fundació puntCAT, dedicada a la gestió dels dominis .CAT, en representació de l’AMIC.

 
Marta Costa-Pau Bea

Periodista, llicenciada en Filosofia per la UAB, i postgrau en correcció de català per la UdG.
Des de fa més de quatre anys coordina el suplement Comarques Gironines del diari ARA. És també editora a l’editorial Llibres del Segle.
Com a periodista ha treballat en diversos mitjans de comunicació, entre ells Catalunya Ràdio (de 1989 a 1990), El Punt (de 1989 a 1990), El Periódico (de 1996 a 1998) i El País, on va treballar primer com a corresponsal a Girona i posteriorment, a la redacció de Barcelona, de 1998 a 2011.