L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas al seu despatx.

La Girona que volem

In Opinions by Andrea

Marta Madrenas
Alcaldessa de Girona

Com a alcaldessa, m’identifico plenament amb aquesta jornada, que porta per nom La Girona de les Solucions. Represento a l’Ajuntament, la institució més propera als ciutadans i  ciutadanes, i durant l’any camino pels carrers de tots els barris de la ciutat, assisteixo a actes de tota mena d’entitats i parlo amb centenars i centenars de persones amb projectes i realitats ben diferents. I el meu objectiu és precisament el d’oferir solucions, perquè la ciutat avanci i tots els veïns i veïnes i totes les associacions i empreses puguin assolir els seus objectius.

El millor de ser l’alcaldessa de Girona és això: tirar endavant un projecte de ciutat pensant en millorar la vida de la gent. I això vol dir també solucionar els seus problemes. Aquesta jornada precisament ens aporta reflexions i casos particulars que són un exemple de superació i assoliment de reptes, de granets de sorra que fan que entre tots construïm aquesta muntanya que és una ciutat de primera divisió.

Des de l’Ajuntament treballem cada dia amb aquest objectiu. En salut, en educació, en  promoció econòmica, en sostenibilitat, en ajudes socials, o en cultura. Cada dia solucionem problemes amb què es troben els ciutadans i les ciutadanes, i alhora planifiquem com serà la ciutat del futur. Girona som sens dubte un exemple de ciutat que hem sabut modernitzar-nos, que ens hem situat amb força i personalitat pròpia en el mapa internacional, i que hem donat oportunitats a aquells que ens han vist com el lloc on desenvolupar el seu projecte vital, familiar i econòmic.

Ara és el moment de donar un nou impuls a la ciutat, de pensar en les solucions als problemes que vindran més endavant i avançarnos-hi per mantenir-nos com el referent en què ens hem convertit en el sud d’Europa. La Girona de les Solucions és sens dubte un espai on podrem debatre i analitzar quin camí haurem de recórrer, i de quina manera l’haurem de transitar. I segur que així, entre tots, farem de Girona la millor ciutat on viure.