Pere Vila i Fulcarà, president de la Diputació de Girona

Girona en positiu

In Opinions by Andrea

Pere Vila i Fulcarà
President de la Diputació de Girona

En els anys de crisi econòmica aguda, la ciutadania es va adonar que era complex sufragar les necessitats dels ciutadans i ciutadanes i que les expectatives aixecades pel que vam conèixer com a estat del benestar estaven en perill. Per això una part d’aquesta ciutadania va fer una aposta per la innovació per tal de garantir drets que creia consolidats.

Va coincidir amb l’aparició d’una nova manera de visualitzar les notícies en positiu, de donar rellevància a temes cabdals que el brogit del dia a dia amagava: una economia col·laborativa i productiva, avanços innovadors en el camp de l’educació, la salut i les energies renovables, un món en el qual la cultura tenia un paper preponderant per estimular les iniciatives a favor de resoldre els problemes de la gent i el desafiament dels nous temps.

Va ser quan es va remarcar el lideratge de les ciutats. Gran part dels canvis socioeconòmics provenen de l’impacte de ciutats com Girona i les comarques que l’envolten. S’ha imposat una nova lectura de l’actualitat, en la qual es visualitzen realitats amagades, però existents, de gent emprenedora, innovadora.

És per això que és important la reflexió al voltant de les ciutats i de les notícies en positiu, i aquesta nova jornada permet debatre, compartir i promoure la reflexió sobre la societat.