Una Girona de futur pensada en positiu

In Opinions by Editor

Domènec Espadalé. President de la Cambra de Comerç de Girona

De vegades, cal que les ciutats s’aturin i llancin sobre el seu futur una mirada en perspectiva sobre diversos aspectes essencials: l’economia, la cultura, el turisme i la innovació.

El projecte de Les Ciutats de les Solucions és una bona oportunitat per reunir-nos i reflexionar sense presses ni pressions sobre el nostre futur immediat. És una fórmula que ens permet conèixer projectes inspiradors que marquen un camí a seguir.

Em sembla important que s’hagi dedicat un apartat a l’emprenedoria i la innovació, ja que les empreses formen un teixit bàsic, essencial, on sustentar una societat de futur més justa i acollidora. Som un territori que ha fet de la cultura i el turisme un dels seus principals motors i no hem de renunciar a l’empenta que ens ofereixen. Però, com sempre, darrere de tot projecte hi ha les persones.

La jornada ha de servir d’aparador de bones pràctiques, per tal que les diferents àrees de treball i de coneixement no quedin com compartiments estancats, sense que la societat en el seu conjunt conegui les bones aportacions que fan alguns dels seus membres més innovadors i creatius.

Per a aquest objectiu, la tasca del periodista és bàsica. Em sembla encertat que un dels pilars de les jornades sigui la participació dels mitjans, juntament amb les principals institucions. Els i les periodistes tenen la responsabilitat de la difusió de la informació  i sovint no reben el suport ni el reconeixement que mereixen. Cal prestigiar-los/les i posar-los/les al centre del debat.