Periodisme responsable

In Opinions by Editor

Joan Ventura i Brugulat
President del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Girona

El divendres 15 de juny la nostra ciutat acull la segona edició de La Girona de les Solucions, una jornada per debatre, compartir i reflexionar al voltant dels desafiaments de la societat actual i del periodisme en particular.

L’Associació en Positiu i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment que vol ajudar a donar a conèixer els protagonistes dinamitzadors de la societat gironina i les solucions innovadores que estan aplicant en els diferents àmbits de la cultura, l’economia, l’educació, el medi ambient o les noves tecnologies.

Durant la sessió es plantejaran quatre grans debats on els actors i actrius de talent a Girona exposaran com han pogut transformar el seu entorn més immediat a partir d’iniciatives d’impacte evident.

En Positiu promou una visió constructiva del periodisme i des del col·lectiu periodístic defensem el dret a la informació com un dels drets fonamentals, i recordem que la nostra declaració de principis és el Codi Deontològic, l’essència del compromís ètic del periodisme a Catalunya.

Vivim uns temps complexos, els periodistes s’autocensuren, els poders fàctics acorralen la llibertat de premsa amb la “llei mordaça” i determinats mitjans acaben fent periodisme d’estat.

Sense ètica i bones pràctiques no es pot elaborar periodisme de qualitat, i per fer front a la crisi que afecta a tots els mitjans de comunicació reivindiquem els valors de la qualitat, la credibilitat i la responsabilitat. I ja ho hem dit moltes vegades, només pot haver-hi bon periodisme si la informació es pot elaborar amb llibertat.