Entrevista als periodistes Gilles Vanderpooten.

“El periodisme ha de conduir la gent a l’acció”

In premsa by Editor

el-punt-avui-640x126

Gilles Vanderpooten és coautor del llibre Comprometeu-vos! –juntament amb Stéphane Hessel–, director de l’ONG Reporters d’Espoir (els reporters de l’esperança) i un dels impulsors del projecte El tour de França del desenvolupament sostenible, del qual el 2010 se’n va publicar un llibre. El jove, nascut a Tolosa el 1985, es proposa demostrar que el progrés existeix i vol aconseguir una millora del tracte cap al medi ambient. AmbReporters d’Espoir realitza projectes com La França de les solucions, xerrades de testimonis que transmeten la idea que sí que es poden trobar solucions als problemes.

Amb Jorge Dobner, director d’En Positivo, planegen traslladar la idea de les ciutats solucions a altres llocs d’Europa, ja que per a ells les ciutats són finestres a noves realitats i és on hi ha més moviments per al canvi.

Llegeix més…