L'alcaldessa de Girona Marta Madrenas al seu despatx.

Una Girona millor sí que és possible

In Opinions by Editor

Marta Madrenas
Alcaldessa de Girona

Poc s’imaginava Josep Pla quan va descriure Girona, que la ciutat grisa i provinciana que ell va conèixer en la seva època d’estudiant es convertiria, anys més tard, en una terra plena de llum, d’oportunitats i de valors. És molt possible que al genial escriptor empordanès no se li passés mai pel cap que Girona seria vista com un gran motor de canvi i que podria acollir algun dia un fòrum amb el nom de La Girona de les solucions, on s’hi aplegarien ciutadans que des de diferents àmbits han transformat el seu entorn més immediat.

La nostra és una societat rica en valors: en solidaritat, en voluntariat, en defensa dels drets humans, en justícia… Girona és una ciutat educadora i treballem perquè dia a dia siguem millors ciutadans i tinguem una ciutat millor. Treballem junts, col·lectivament, perquè sabem que només junts avançarem cap a un món més just.

I millorem amb el canvi, sense por, tenint molt clar que qualsevol situació és susceptible d’evolucionar cap a millor, fins i tot aquelles que semblen de difícil solució. Nosaltres som la prova que res és impossible, que tot es pot millorar. I així, junts i amb ganes de transformar situacions desfavorables, neixen projectes com La Volta, una iniciativa  impulsada des del Bòlit i des de l’Ajuntament, que ha aconseguit retornar la vitalitat a un barri, el de Sant Narcís, que havia vist com el seu teixit comercial havia pràcticament desaparegut.

Poc s’imaginava Pla que aquella ciutat on passejava al costat de capellans i militars deixaria pas avui als estudiants i els turistes, als creadors i als emprenedors. Girona és la prova que el gris es pot transformar en l’arc de Sant Martí, ple de colors i d’il·lusió.