jorge-dobner

Una dosi d’optimisme

In Opinions by Editor

Jorge Dobner
Fundador i editor d’En Positiu

Vivim en un món en xarxa, I els seus nodes d’interconnexió més eficients són les ciutats. No cal que siguin grans megalòpolis, però sí que tinguin una massa crítica a nivell social i econòmic per tal que puguin incorporar-se de manera eficient i decisiva a la construcció d’una societat moderna i sostenible. Girona és un cas exemplar en aquest sentit, i per això hem decidit organitzar-hi la segona trobada de la sèrie “Les ciutats de les solucions”, que va començar el passat maig a Barcelona.

Des d’En Positiu treballem fa vuit anys per ajudar a difondre una visió del rol dels mitjans de comunicació que posi en valor el concepte de periodisme de solucions o periodisme constructiu, una visió que enforteix el paper fonamental de la informació de qualitat i independent en l’organització d’una societat oberta i democràtica.

A Girona hem trobat un panorama ric en iniciatives i solucions, tant en l’àmbit de l’empresa privada, com de les entitats socials i les administracions públiques. La dificultat no ha estat trobar casos d’interès per al programa de “La Girona de les Solucions”, sinó l’haver de deixar-ne fora moltes altres que també resultaven de gran interès.

Amb aquesta jornada ens proposem injectar una dosi d’optimisme en el nostre públic. Sovint en el nostre dia a dia ens concentrem més en les males notícies (que són malauradament molt reals i no les hem d’ignorar) que en les solucions que paral·lelament es generen per resoldre els problemes que sorgeixen a diari.

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i l’Obra Social “la Caixa”, aquesta jornada, que presenta en dosis concentrades les solucions que proposa Girona, s’ha pogut fer realitat.