Pere Vila i Fulcarà, president de la Diputació de Girona

Un món interconnectat

In Opinions by Editor

Pere Vila i Fulcarà
President de la Diputació de Girona

Ja fa uns anys que vivim en un món globalitzat i també hiperconnectat. La globalització que coneixem i que va agafar embranzida a partir del darrer quart del segle xx ha anat impregnant els àmbits econòmic, polític, ecològic, cultural… I a dia d’avui estem vivint, gràcies a l’expansió d’internet i de les xarxes socials, una autèntica revolució pel que fa a la manera com rebem, consumim i compartim la informació.

Aquest canvi ens ha brindat l’oportunitat de tenir a l’abast informació sobre allò que està passant a l’indret més recòndit del món, de manera que, fa tot just una setmana, vam poder viure el canvi de govern als Estats Units amb una proximitat insòlita fins a dia d’avui. No obstant aquests avantatges, no és menys cert que l’allau d’informació i d’opinions que ens ofereix l’espectre digital ens pot arribar a dificultar la connexió amb el nostre entorn més proper i, el que és més important, la capacitat d’entendre’l i de participar-hi per millorar-lo.

En aquest context, ens topem a Girona amb la proposta de “La Girona de les Solucions”, un espai d’intercanvi d’experiències i coneixements que posa el focus en tot allò que està per fer i que és possible, des dels àmbits de la innovació i de l’emprenedoria social. Es tracta d’una iniciativa per exposar i per debatre, però sobretot per compartir amb l’ànim d’encoratjar de manera transversal la nostra societat, amb la implicació d’entitats no governamentals, empreses privades i administracions públiques.