propostes en positiu per una girona amb futur

Educació, turisme i cultura per una Girona amb solucions

In Notícies by Editor

Educació, turisme i cultura són tres dels ingredients essencials pel desenvolupament i el dia a dia d’una ciutat. Girona n’és conscient i per això fa anys s’ha compromès a convertir-se en una ciutat educadora, engegant polítiques adreçades a millorar la qualitat general de l’educació a la ciutat.

El 25 de novembre a La Girona de les Solucions, entitats públiques, privades i del tercer sector de la ciutat, explicaran les seves iniciatives per convertir en Girona una ciutat educadora.

Girona, Ciutat Educadora. El Consell d’Infants
Al desembre del 2015, un total de 48 nens van prendre possessió del càrrec de consellers del Consell d’Infants de Girona. Aquest consell és un òrgan de participació de i per als nens. D’una banda, els infants hi poden exercir els seus drets civils com a ciutadans, donant la seva opinió i fent propostes en els temes ciutadans que els afecten. D’altra banda és també un observatori de la ciutat.

Universitat de Girona: Iqua Robotics – Innovació en robòtica per a l’exploració del fons marí
Iqua Robotics és una empresa de base tecnològica sorgida de la Universitat de Girona amb l’objectiu de comercialitzar robots submarins per a explorar el fons marí. Després d’anys de recerca, la tecnologia desenvolupada en el laboratori de recerca en robòtica submarina de l’institut de recerca en visió per computador i robòtica (VICOROB) s’ha llicenciat a aquesta start-up que neix amb la vocació d’innovar el mercat de la tecnologia submarina. En aquesta xerrada es presentarà Iqua, com un exemple de valorització dels resultats d’investigació que obre noves expectatives als joves investigadors formats a la UdG.

Patronat de Turisme de Girona
En aquesta ponència, sota el nom Girona activa la cultura, el turisme, la gastronomia, es repassaran diverses iniciatives que busquen posar en valor el talent creatiu i la qualitat dels productes autòctons de les comarques de Girona.

Uni Girona
Des de la seva fundació fa deu anys, l’UniGirona ha estat implicat amb la comunitat que l’envolta i ha dedicat una especial atenció als públics locals, organitzant activitats i programes de responsabilitat social corporativa amb una clara vessant educativa i social: visites a escoles, atenció als col·lectius desafavorits i cooperació amb altres entitats, que han permès que el club apropés els valors de l’esport femení a la societat.

Ajuntament de Girona- La Volta
La Volta són quatre establiments de la plaça de l’Assumpció que acullen diverses propostes vinculades amb la creació artística i artesanal amb format de galeria, botiga i tallers, oberts al públic.

V25 és l’antiga fleca «Les Voltes», un mot que ens remet a l’estructura porxada de la plaça i que resumeix l’esperit de la proposta de «donar-li la volta al barri». Actualment hi conviuen diverses propostes creatives dels residents seleccionats a través de convocatòria pública. V22 acull l’estudi d’audiovisual i de comunicació així com el taller de fusteria d’ús compartit. V1 és l’espai de botiga on es poden trobar tots els productes realitzats pels residents. I, per últim, V15 és un local polivalent que consta de dos àmbits expositius, dels quals destaca el soterrani convertit en espai per instal·lacions artístiques i performatives anomenat La Cova.

La Volta és una iniciativa del Bòlit, Centre d’Art Contemporani, de l’Ajuntament de Girona que compta amb el suport inicial del SOC i del Fons Social Europeu i que està coordinada per l’Associació Cultural Fang.

Inscriu-te a La Girona de les Solucions per conèixer aquesta realitat educativa de la teva ciutat.