la girona de les solucions

Emprenedoria i innovació a Girona

In News, Notícies by Editor

La primera taula rodona de La Girona de les Solucions posa el focus en l’emprenedoria i la innovació. Fa temps que el paper de l’empresa privada no es limita a la recerca de beneficis privats, sinó que també té un component de compromís social i de contribució a la millora del benestar general.

Aquest debat, moderat per Enrique San Juan, Periodista, expert en Social Marketing i Xarxes Socials i director de Mitjans Digitals d’En Positivo, compta amb la participació d’IdiBGi, Generalitat de Catalunya a Girona, Indiko i Xkelet.

Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IdIBGi)

Aquest centre agrupa més de 200 investigadors de diverses institucions gironines i recentment ha estat reconegut pel prestigiós rànquing internacional Scimago com a millor centre d’investigació en salut de l’Estat. Entre els diferents índexs avaluats en el rànquing, sobresurt l’apartat d’innovació que fa referència a l’impacte de les patents i això es trasllada directament en impacte sobre el pacient.

Entre les seves investigacions actuals destaquen la identificació d’un gen present en les persones primes que podria ajudar a crear estratègies noves per a lluitar contra l’obesitat o la descripció d’un mecanisme nou que connecta el metabolisme i la generació de cèl·lules mare tumorals.

Generalitat de Catalunya a Girona

En aquesta ponència els assistents, que poden inscriure’s aquí, es presenta una nova forma de prestació dels serveis públics, tant en la seva vessant interna com en la relació amb la ciutadania, implantada amb èxit a l’Administració de la Generalitat a Girona i que ha esdevingut un referent a nivell nacional.

Es tracta de la primera experiència d’implantació d’un model funcional i organitzatiu que trenca la tradicional estructura departamental de prestació de serveis, per convertir-se en l’espai de referència del ciutadà en la seva relació amb l’administració, sota criteris de proximitat, simplicitat i eficiència.

Indiko

Indiko ajuda als municipis en la presa de decisions mitjançant l’anàlisi de dades del mateix municipi provinents d’indicadors de percepció ciutadana i d’indicadors normalitzats i estandaritzats que avaluen el nivell de qualitat de vida per tal d’aconseguir una gestió dels serveis municipals més eficient.

Indiko és el centre d’un ecosistema que incorpora una gran varietat d’actors i estableix mecanismes per aprofitar sinergies entre ells a través de les interaccions que s’hi estableixen. Tot amb la finalitat d’assolir un desenvolupament sostenible per mitjà d’una visió transversal de la ciutat.

Xkelet

Xkelet és una start-up gironina que ha estat guardonada amb el Red Dot, un dels premis més prestigiosos del món, que des de fa mig segle distingeix els productes més innovadors. El jurat ha premiat un producte que encara no està completament enllestit: es tracta d’órtesis impreses en 3D per a immobilitzar membres fracturats o lesionats. A partir de l’experiència personal de Jordi Tura, un dels socis de l’empresa que va tenir una lesió, van idear aquesta órtesis d’ajust per impressió 3D que immobilitza els ossos lesionats. Per a garantir un ajust perfecte han desenvolupat una aplicació d’escaneig (XKSS-Xkelet 3D) que permet escanejar la zona lesionada des d’un Ipad.

El 25 de novembre a EspaiCaixa Girona pots conèixer tots aquests casos de solucions innovadores i molt més. Inscriu-te aquí (les places són limitades)