propostes en positiu per una girona amb futur

Propostes en positiu per una Girona amb futur

In Notícies by Editor

El pròxim 25 de novembre l’Associació En Positivo celebra a EspaiCaixa Girona ‘La Girona de les Solucions’, un acte per conèixer propostes en positiu per una ciutat amb futur.

La jornada, que és gratuïta prèvia inscripció online, busca visibilitzar les solucions innovadores que s’estan aplicant amb èxit per fer front als reptes de Girona. Així, els assistents coneixeran iniciatives de l’administració pública, empreses privades i tercer sector, totes amb un objectiu comú: millorar la qualitat de vida del gironins.

La Girona de les Solucions

Concebuda per als ciutadans de Girona i com a model inspirador per a altres ciutats, La Girona de les Solucions posa el seu focus en el capital humà gironí. Així, l’acte dóna visibilitat als personatges inspiradors que amb el seu esforç i creativitat dinamitzen la societat de la qual formen part.

Impulsada per l’associació En Positiu, una entitat sense ànim de lucre que, a través del portal de notícies En Positivo, promou una visió constructiva del periodisme i el paper dels mitjans de comunicació. La jornada del 25 de novembre compta amb el suport institucional de l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona i rep la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

La inauguració de La Girona de les Solucions anirà a càrrec de l’Alcaldessa de Girona, Sra. Marta Madrenas; el President de la Diputació de Girona, Sr. Pere Vila; el Delegat Territorial del Govern a Girona, Sr. Eudald Casadesús; el rector de la Universitat de Girona, Sr. Sergi Bonet; el President de la Cambra de Comerç de Girona, Sr. Domènec Espadalé; el representant de CaixaBank, Sr. Bernat Rubió; i el president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Girona, Sr. Joan Ventura.

El contingut de la jornada s’obrirà amb una xerrada inspiracional a càrrec de Joan Roca, que parlarà de com El Celler de Can Roca vehicula el seu compromís social.

Propostes en positiu per Girona

El programa de ‘La Girona de les Solucions’ gira entorn de quatre temàtiques: Emprenedoria i innovació, Periodisme de solucions, Cultura, turisme i educació i Girona col·laborativa i social.

Entre les entitats, administracions i empreses que participaran en el programa figuren l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Universitat de Girona, la Fundació Princesa de Girona, la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona, la Fundació Privada Creativació, la Federació Catalana de Voluntariat Social, la Fundació Ramon Noguera, l’Obra Social “la Caixa”, el club esportiu Unigirona o l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona.
També participaràn presents a la jornada projectes provinents del sector privat, com Xkelet (una start up que fabrica òrtesis immobilitzadores amb impressió 3D) o Indiko (plataforma web multiciutat que permet l’avaluació de ciutats arreu del món a través de l’anàlisi d’indicadors estandarditzats).

Dins del bloc dedicat a Periodisme de solucions es debatrà sobre el paper dels mitjans de comunicació com a agents proactius per al canvi social i visibilitzadors d’iniciatives positives, amb la participació de representants dels Col·legi de Periodistes de Catalunya i dels mitjans més destacats de Girona.

‘La Girona de les Solucions’ conclourà amb la intervenció d’un representant de Proactiva Open Arms, una organització no governamental catalana que té com a missió principal rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Si vols conèixer les propostes en positiu per una Girona amb futur, inscriu-te aquí. (Places limitades). T’esperem el 25 de novembre a l’EspaiCaixa Girona.